YOZGAT / ÇANDIR - Çandır Halk Eğitimi Merkezi

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Çandır İlçe milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Müdürlüğü ve KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü işbirliğinde İlçemizde yaşayan bayanlara yönelik olarak Çandır Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda 21.11.2023 Salı günü saat:11.00’de İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bayram KAPAL,KOSGEB İl Müdürümüz Mustafa IŞIK, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Veyis ALTUNTAŞ, Müdür Yardımcısı Ahmet TOKGÖZ ,Atatürk Ortaokula Müdürü Kasım ŞİRİN, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muhasibi ve Basın Görevlisi Kerem YURDAKUL ve ilçemizdeki bayanlar katıldı.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa IŞIK katılımcılara slaytlar eşliğinde kısaca KOSGEB’in tanıttı. Daha sonra Kosgebin İnternet sitesi :kosgeb.gov.tr.adresindeki sayfada KOSGEB’LE ilgili tüm bilgilerin yayınlandığını söyledi.ayrıca Girişimcilik eğitim eğitimlerinin yukarıda belirtilen internet adresine giriş yapılarak oradan E-Devlet üzerinden tekrar KOSGEB adresine gidilip Online Girişimcilik eğitimi alabilirler dedi.

Geleneksel ve İleri Girişimcilik destek sürecinin5 adımda tamamlanacağını bunların sırasıyla;1 –Online Girişimcilik Eğitimi Almak,2-İşletmenin Kurulması 3-İşletmenin KOSGEB Veri Tabanına Kaydı 4-Başvuru 5-Başvurunun Değerlendirmesi gibi basamakların tamamlanmasının ardından gerekli desteklerin sağlanarak girişimci bayan erkeklerin işlerini kuracaklarını anlattı.Ayrıca KOSGEB İl Müdürümüz  Geleneksel ve İleri Girişimcilik Destek ve Hibe oranları hakkında gerekli açıklamaları yaptı.Katılımcıların soruları cevaplandırıldı. 0 312 595 25 66 nolu telefondan ve yozgat@kosgeb.gov.tr internet adresinden adresinden gerekli bilgilerin alınacağını belirtti.katılımcılar düzenlenen eğitimden dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiler.Bu seminerin bayanlara çok faydalı olduğunu iş kurmak isteyen bayanların ufkunun açıldığını söylediler.

22-11-202322-11-202322-11-2023

Yayın: 22.11.2023 - Güncelleme: 23.11.2023 10:37 - Görüntülenme: 66